Velkommen til Helsehylden.dk

Herinde finder I forskellige videoer og guides for de produkter vi forhandler på Helsehylden.dk

-----

 

Infrarød saunatæpper – bedst i test!

Kært barn har mange navne…

Infrarød saunatæppe. Infrarødt saunatæppe. Infrarødt tæppe. Infrarød pose. FIR saunatæppe. Infrarødt slanketæppe. I den følgende artikel kalder vi det bare ’infrarød saunatæppe’. Og det er noget af en jungle, at finde netop det bedste infrarød saunatæppe blandt de mange udbydere.

Derfor har vi lavet denne lille ”bedst i test” guide som beskriver vores forløb til valget af det bedste infrarød saunatæppe på markedet pt.

Vi har, her på Helsehylden, testet uanseeligt mange infrarød saunatæpper inden vi fandt frem til det infrarød saunatæppe vi i dag forhandler på Helsehylden.dk – nemlig infrarød saunatæpper fra ScanRix.

ScanRix® har eksisteret siden 2014 og er et dansk varemærke. De har lager i Danmark, dansk teknisk support og yder en super god service, når vi eller vores kunder har spørgsmål.

Hvad er et infrarød saunatæppe?

Et infrarød saunatæppe efterligner, lidt populært sagt, solens infrarød stråler. Det er netop de infrarød stråler fra solen, der varmer ting op på jorden – herunder også os mennesker. Infrarød stråler ligger i et usynligt farvespektrum og kan derfor ikke ses. Nogle forbinder det med et rødt lys, men det er kun for syns skyld – for infrarød stråling/varme er ganske usynlig. Infrarød stråling skal ikke sammenlignes med UV stråling, der i større mængder kan være skadelig for vores hud. UV lys ligger i et helt andet spektrum og med en noget kortere bølgelængde.

Infrarød varme føles meget behagelig. Når man får infrarød varme i et infrarød saunatæppe, så føles det som om man varmes op indefra. Det skyldes teknologien FIR, der efterligner solens langbølgede infrarød stråling – og som via en controllerboks samt kulfibertråde, sendes ud i det infrarød saunatæppe. FIR stråling er på ingen måde skadelig for os mennesker – tværtimod! Der er set utallige af gavnlige egenskaber ved FIR stråling/varme. Det kender vi nok også alle fra sommersolen, hvor energien bare er lidt højere og kroppen lidt mere smidig. Den effekt får man også i et infrarød saunatæppe – også om vinteren!

De afprøvede infrarød saunatæpper

Vi har prøvet mange infrarød saunatæpper før vi fandt det bedste. Og det har været noget af en opgave! Så vi har gjort det let for dig, som kunde, at finde det helt rigtige infrarød saunatæppe på markedet. De infrarød saunatæpper vi forhandler lever til fulde op til vores høje standarder. De er af særdeles god kvalitet. Udført i lækre materialer. Fokus på sikkerhed og stabilitet har også været en stor prioritet. Og ikke mindst, at det er et dansk engrosfirma, der står bag saunatæpperne.

Men som sagt, så var vi mange infrarød tæpper igennem – og her er lidt information om vores vej igennem junglen. Og nogle af de faldgruber vi også stødte på.

Først og fremmest. Der produceres IKKE infrarød saunatæpper i Danmark! BASTA! Alle de infrarød saunatæpper vi har testet, kommer fra Kina. Der findes ingen infrarød saunatæpper på det danske marked, der er produceret andre steder end i Kina.

Nogle forhandlere/producenter påstår, at deres tæpper har en større FIR stråling og dermed går længere ind i kroppen. Det synes vi lyder underligt – og vi har ej heller set dokumentation for dette. FIR stråling er en ensartet bølgelængde som, nærmest uanset styrke, kan bevæge sig cirka 5 cm ind i kroppen. Vi har ved selvtest ej heller kunne mærke den påståede effekt.

Nogle forhandlere/producenter påstår, at deres infrarød saunatæpper er udført i vegansk læder. Pudsig betegnelse for noget så elementært som PU eller PUR – Polyurethan, der intet har med læder at gøre. Vi kender det alle fra madrasser, bilsæder, plasticbøtter, regntøj osv. Det er en super stærk og meget holdbar type plast og bruges bredt i industrien til rigtig mange formål. Men læder – nej!

Nogle forhandlere/producenter påstår, at indersiden af det infrarød saunatæppe er åndbart. De tæpper vi har testet består alle af PVC på indersiden – og PVC er ikke åndbart. Det bør det, efter vores mening, bestemt heller ikke være i sådan et infrarød saunatæppe, hvor man kommer til at svede en hel del. Er materialet åndbart, så transporteres væsken/sveden direkte ud i varmetrådene og det mellemliggende pladevat. Det lyder ikke særligt smart…

Nogle forhandlere/producenter påstår, at deres infrarød saunatæppe er håndsyet. Det var alle de infrarød saunatæpper vi har testet faktisk. Med håndsyet menes helt sikkert, at det er syet på en symaskine – vi nægter simpelthen at tro på, at der produceres tæpper, der er syet på gammeldags manér i hånden…Vi har i hvert fald ikke set det endnu.

Alle de infrarød saunatæpper vi har testet, er udført med kulfibertråd som varmetråd. Vi er endnu ikke stødt på infrarød tæpper med gammeldags metaltråde, som man kender det fra almindelige billige varmetæpper. Kulfibertråde er langt mere holdbare end metaltråde og tåler langt større belastning. De giver også en bedre varmefordeling – og er selvsagt også en meget dyrere materialetype.

Controllerboksen. Det er den, der laver almindelig netstrøm om til FIR stråling. Det har vi ikke så meget forstand på, så vi har testet ud fra brugervenlighed, design og kvalitet. Vi er stødt på ganske mange pudsige controllerbokse i vores test. Nogle har en enkelt zone og varmer hele tæppet på samme tid – andre arbejder med 3 zoner, hvor temperaturen kan indstilles individuelt. Vi hælder mest til den med 3 zoner, da det kan være rart at have forskellig temperatur i tæppet. Nogle foretrækker mere varme ved underben/fødder og mindre ved overkroppen – andre omvendt. Det har man muligheden for at regulere selv ved de 3 zoners inddeling. Vær opmærksom på, at nogle controllerbokse larmer. Der sidder et lille relæ inde i boksen, som klikker hver gang der tændes og slukkes for en zone. Det giver ganske mange klik, når der er 3 zoner, som konstant tændes og slukkes. Det infrarød saunatæppe fra ScanRix er stille, let at betjene og meget robust i sin udførelse.

Nogle af de testede tæpper var med lynlås som lukkemekanisme. Det fandt vi helt og aldeles ubrugeligt! Det føltes som at blive lukket inde i en alt for lille sovepose – og så endda med varme! Vi fandt helt klart tæpperne med velcrolukning som de mest behagelige. Er man normalt bygget og op til 185 cm høj, så er ScanRix SR 180 rigeligt. Det måler 180 x 180 cm og kan let håndteres af en enkelt person. Er man større, så har ScanRix også en SR 190 model – der måler 190 x 190 cm. Men langt de fleste foretrækker SR 180 modellen.

Nogle af de infrarød saunatæpper vi testede, var udført i et materiale, der lignede det fra ScanRix - men som så langt fra var det. Selve indersiden var tynd og meget plasticagtig. Ydersiden føltes helt forkert og ”sprød”. Der var heller ingen tyngde i tæppet og de var ganske enkelt en billig udførelse. Saunatæppet fra ScanRix er tykt og lækkert. Det har den rette tyngde – uden at være for tungt. Materialet det er udført i er blødt og lækkert. Helt klart vores favorit. Om det er sort, lilla, gråt eller grøn-lyseblå har vi altså ingen mening om. Det er en smagssag og har absolut ingen betydning for effekten.

Derudover, så havde nogle af de testede saunatæpper et meget stort "reklameskilt" stående på selve tæppet. Det fandt vi ganske enkelt for meget! Det er fint, at man som producent eller forhandler ønsker at gøre opmærksom på sit logo/navn - men det behøver ikke skrige til himlen. Særligt, da vi har mange professionelle behandlere, der også køber vores infrarød saunatæpper - synes vi det er vigtigt, at logo er forholdsvis diskret. På tæpperne fra ScanRix er der et lille logo på controllerboksen og et lille mærke indvendigt i tæppet. Det synes vi er super lækkert og diskret!

Så ja, som I kan se, så har det været noget af en jungle at komme igennem. Vi har gjort det let for dig! Vores valg faldt på tæppet fra ScanRix - det kan altså noget, de andre ikke kan! Derudover, så finder vi det vigtigt, at der er et stort hovedlager i Danmark. De går ikke tør for varer, som så mange af de andre små producenter og forhandlere vi har testet fra, risikerer at gøre. Vi har lagt vægt på forsyningssikkerhed!

Hos ScanRix er der også altid ekstra varer på lager til garantiudbytninger og de har deres egen tekniske supportafdeling. Det fandt vi heller ikke andre steder. Derudover, så er de infrarød saunatæpper fra ScanRix optaget på Socialstyrelsens Hjælpemiddelbase, hvilket igen er et udtryk for kvalitet og forsyningssikkerhed.

Så er du på udkik efter et infrarød saunatæppe, så kan vi klart anbefale vores favorit fra ScanRix.

Klik her, hvis du vil købe eller læse mere om de infrarød saunatæpper fra ScanRix

 

 

ScanRix infrarød saunatæpper

Meget populære infrarød saunatæpper / varmetæpper fra ScanRix, som vi igennem flere år har forhandlet.

Kan varmt anbefales :-)

Den korte version...

Den lange version...

 

 

 

----

 Ældre videoer

Vi har lavet en lille velkomstvideo i anledning af vores åbningsdag...

Følg os også på Facebook...